Snelle levering alle merken hoogwaardige service

T: 050 - 549 52 80 | sales@masterturbo.nl | F: 050 - 549 52 85

De geschiedenis van een Turbo

De geschiedenis van de Turbolader en de eerste ontwikkelingspogingen zijn bijna zo oud zoals de geschiedenis van de verbrandingsmotoren. De heren Daimler (1885) en Rudolf Diesel (1896) probeerden reeds de prestaties van de motor te verhogen en het brandstofverbruik te verminderen, door lucht samen te persen. In 1905 werd een octrooi voor een procedure gegeven aan Zwitserse ingenieur Alfred Buechi, door de overgebleven energie van de uitlaatgassen te gebruiken voor de aandrijving van een turbine. Deze turbine zorgt voor de aandrijving van een compressor. Dit was de geboorte van de turbo zoals wij die nu kennen. Buechi slaagde erin met deze combinatie een verhoging van de output van 40% te realiseren.

Grote turboladers

Masterturbo

Wegens de grote afmetingen van de eerste turbo's waren de mogelijkheden vooralsnog beperkt tot grote motoren, zoals gebruikt in schepen. De eerste toepassing in de bedrijfsvoertuigsector werd uitgevoerd door Zwitserse vrachtwagenfabriek Saurer in het jaar 1938. De nadruk lag hierbij op betere prestaties bij hoge belasting van de motoren. In de V.S. werd de turbo als eerste gebruikt in een personenauto door de fabrikanten Chevrolet en Oldsmobile (in de jaren '70). Deze turbo toepassingen waren nochtans van tijdelijke aard, omdat ondanks de wezenlijke technische verbetering, de bereikte betrouwbaarheid niet naar wens was. Algemeen aanvaard werd de turbolader slechts na de grote oliecrisis in het jaar 1973, eerst in de bedrijfsvoertuigsector. In bedrijfswagens is nu bijna 100% van de dieselmotoren uitgerust met turbo's. In de jaren '70 werd de uitlaatgas turbocharger ook geschikt gemaakt voor de populaire benzine motor. De fabrikanten zoals BMW en Saab brachten de eerste voertuigen met geladen benzinemotoren op de markt. Bijna alle andere automakers volgden deze tendens. Nagenoeg alle merken leveren nu auto's met turbo motoren.

Page 1 of 2 2 1

Onmiddelijk geholpen

Wanneer u ons belt, krijgt u direct antwoord op uw vragen… of het gewenste type op voorraad is, gereviseerd of nieuw, de hoeveelheid, de prijs, de levertijd. U kunt uw bestelling meteen plaatsen. In vrijwel alle gevallen zorgt MasterTurbo ervoor, dat de turbo de volgende ochtend via overnight delivery al op de plaats van bestemming is. De kwaliteit is gegarandeerd, de service ook.

Contact

Tel. 050 - 549 52 80
Fax. 050 - 549 52 85

Masterturbo
Rigaweg 9
NL-9723 TE Groningen

sales@masterturbo.nl
+31 (0)50 549 52 80