Snelle levering alle merken hoogwaardige service

T: 050 - 549 52 80 | sales@masterturbo.nl | F: 050 - 549 52 85

Turbo als statussymbool

Het woord "turbo" werd een statussymbool. De benzinemotoren met een turbo zorgden voor zeer hoge prestaties, maar waren niet noodzakelijk economisch. Dit wegens de nog vrij grote turbochargers en de late reactie op het gaspedaal. Het specifieke turbo-gat, betekende een comfortverlies, door verdere ontwikkeling en verkleining van de turbo kon dit probleem verholpen worden. De daadwerkelijke doorbraak voor turbo's in massaproductie volgende met de turbo diesel motor voor de golf van Volkswagen en de 300 SD van Mercedes Benz in het jaar 1978. Momenteel zijn nagenoeg alle nieuwe diesel motoren leverbaar met een turbo.

besparing brandstof en gewicht

Audi Turbo motor productie

De turbolader wordt niet allen gebruikt voor het verhogen van de prestaties, maar ook voor de besparing van brandstof en de verbetering van de uitlaatgassen. Een verder voordeel van de turbo-motoren in massaproductie is de gunstige productiekosten, omdat een 4-zylinder turbomotor in de productie goedkoper is dan een 6-zylinder motor zonder turbo. Daarnaast is een 6-zylinder zuigermotor groter en zwaarder dan een 4 cilinder turbomotor , welke het totale voertuiggewicht en de brandstofconsumptie negatief beïnvloedt. Door de verschillende mogelijkheden van de turbo heeft de mechanisch aangedreven compressor de strijd verloren.

Page 2 of 2 2 1

Onmiddelijk geholpen

Wanneer u ons belt, krijgt u direct antwoord op uw vragen… of het gewenste type op voorraad is, gereviseerd of nieuw, de hoeveelheid, de prijs, de levertijd. U kunt uw bestelling meteen plaatsen. In vrijwel alle gevallen zorgt MasterTurbo ervoor, dat de turbo de volgende ochtend via overnight delivery al op de plaats van bestemming is. De kwaliteit is gegarandeerd, de service ook.

Contact

Tel. 050 - 549 52 80
Fax. 050 - 549 52 85

Masterturbo
Rigaweg 9
NL-9723 TE Groningen

sales@masterturbo.nl
+31 (0)50 549 52 80